?> Omgeving :: Les Mouettes

De omgeving van Les Mouettes

Wenduine, de Prinses der Badsteden, is een deelgemeente van De Haan, één van de allerlaatste, echt rustige plekjes aan de Belgische kust. 

Met parkeergelegenheid voor uw auto in de omliggende straten, fietsenverhuur naast de deur en een halte van De Kusttram recht tegenover Hotel Les Mouettes, heeft u de ganse omgeving meteen binnen handbereik. 

Gelegen tussen Oostende en het Venetië van het noorden, Brugge, beschikt u vanuit Hotel Les Mouettes over een brede waaier aan toeristische, recreatieve en sportieve mogelijkheden voor jong en oud, groot en klein.  Graag zetten we ze voor u op een rijtje.  

 

Wielingenbad

Vlak naast de deur van Hotel Les Mouettes liggen het zwembad Wielingen en het Wielingencentrum.  Het verzorgde zwembad is 25 op 10 meter groot, het ploeterbad 10 op 8 meter. 

Sunparks De Haan aan zee

Wie meer wil dan enkel een baantje zwemmen of wat plonsen, die trekt naar het nabijgelegen Sunparks-complex waar Aquafun, Kids World, diverse cafés en restaurants alsook sauna en wellness de ganse familie een verkwikkend dagje bezorgen. 

Spioenkop

Eén van de bekendste en meest gefotografeerde plekjes te Wenduine is zonder twijfel de Spioenkop met het witte paviljoentje met rode dak.  Zomaar even 31 meter hoog is het de op één na hoogste duin aan de Belgische kust.  De Spioenkop is te bereiken via verschillende paden of een in de duinen ingewerkte trap en is rolstoel- en kinderwagentoegankelijk. 

Surfclub Surfing Elephant

Gelegen op het strand van Wenduine, op de Manitobahelling Oost, is surfclub Surfing Elephant tijdens de zomermaanden de ‘place to be’ voor gezellig toeven met een hapje en een drankje met uw voeten in het zand, voor surf- en kitelessen, strandspelen en veel meer. 

De Uitkerkse polder / De Fonteintjes

Meer dan 1.400 hectare groot is dit polderlandschap een absolute aanrader voor zij die de typische kustpolders willen doorgronden.  Tezamen met een smalle duinengordel met drie meren die gevuld worden door een zoetwaterbel onder de duinen en luistert naar de toepasselijke naam De Fonteintjes, mag dit gebied niet op uw lijstje van uitstapjes ontbreken! 

Duinbossen

Eén van die groene oases in en rondom Wenduine, luistert naar de naam Duinbossen.  Deze bosstrook van Vosseslag tot Wenduine omvat de natuurreservaten De Zandpanne en de Kijkuit en is voorzien van aangeduide wandel- en ruiterpaden alsook verschillende stranddoorgangen. 

Parkdomein La Potinière

Het kloppend hart van de typische Belle Epoque-stijl die De Haan zo uniek maakt, is het kindvriendelijke La Potinière.  De taverne, de drie tennisterreinen, de twee speelpleinen, de petanquebaan, de minigolf, de paadjes en de zitbanken in het park behielden hun historisch uitzicht. 

Sea Life Blankenberge

In Sea Life Blankenberge maak je een boeiende ontdekkingsreis door de mysterieuze onderwaterwereld.  Meer dan vijftig aquaria tonen het wonderlijke onderwaterleven van de Amazonerivier tot aan de Noordzee, en vele andere rivieren, zeeën en oceanen.  Wellicht het bekendste onderdeel is het zeehondenopvangcentrum, waar aangespoelde zeehondenpups worden opgevangen en verzorgd. 

Serpentarium Blankenberge

Het Serpentarium dompelt u onder in een oerwoud vol spinnen, hagedissen en kikkers.  Bent u er klaar voor om oog in oog te staan met de gevaarlijke gifslang?  Klaar om de meest interessante bewoners in hun exotische omgeving te aanschouwen? 

Brugge

Het historisch centrum van het Venetië van het noorden is als middeleeuwse stad opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.  De stad is dan ook een terecht wereldberoemde toeristische trekpleister.  Op culinair, cultureel en recreatief vlak biedt Brugge een ongezien gamma aan activiteiten en bezienswaardigheden aan.  Tel daarbij de bekende winkelstraten en de vele in het groen badende parken en domeinen, en u zal niet weten wat eerst gedaan.  

Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving Gallerij omgeving

Half pension mogelijk!

Reserveer nu!